BİSMİLLAH

     

 Bismillahirrahmanirrahim, sözlerin en doğrusuyla cümlelerime başlamak isterim ki eğri konuşmaya cüret etmeyeyim diye çoğu zaman böyle yapmaya gayret ederim açıkçası.

     Şu blog işine uzun zamandır uzaktanda olsa meraklıydım fakat bu tip ortamlar bana biraz karışık geliyordu. Benim tarzım kurşun kalem,silgi,kağıt üçgeninden başlayarak kendi halimde takılmaktı ancak biraz göz ucuyla biraz kulak kabartarak e biraz da canım isteyerek bulunmak istemişliğim vardır bu mahallede ki akşamına karar verip sabaha caydığım çok olmuştur.

     Geçenlerde laf arasında bir ağabeyim Allah-u Teala elest bezminde ''Elestü bi Rabbiküm" hitabını yapmak üzere ruhlarımızı kâlu belâ'da topladığı vakit yüzleri birbirine dönük ruhlar dünyada ünsiyet kurarlar ve anlaşırlar, sırtları birbirine dönük olanlar ise dünyada anlaşamazlar" demişti de çok ilgincime gitmişti. İşte tee oralardan yüzü yüzüme dönük bir dostum geçen gece otururken içimdeki ''şu mahalleye bir göz atayım'' hissini uyandırdı da o geceden beridir uyutamıyorum :) Öyle mi böyle mi derken bir blogspot hesabı açmıştık bile çoktan fakat o günden bu yana cesaret edememiştim yazmaya ki kısmet bugüneymiş.

    Bu blogta neler olacak diye sorarsanız, size sadece ''içimden gelenler'' desem bu kısa açıklama ile bencillik etmiş olmam sanırım. İnsan kainattan bir cüzdür elbette o yüzden her şeyden bahsetmek istercesine şu ön tanışma yazımı şöyle başa koyalım.

     Adım Mehmet mahlasım Muharrir, ben de insan olmaya çalışanlardanım. Yaşamanın başka şey hayatta olmanın başka şey olduğunu bilenlerden hani, artık ben de inşaallah buralardayım,bizim mahallede...

11 yorum:

  1. Mahallemize hoş geldin dostum. İlk yazı için oldukça profesyonel bir giriş olmuş. Yazılarını görsellerle zenginleştirmeni tavsiye ederim. Sonraki yazılarını da dört gözle bekliyor olacağız. Bloglarda blogcu dostlar edinmek istersen eğer gördüğün ve ilgilendiğin bloglara arada bir uğramanı tavsiye ederim. Birlikte keşifler yapabiliriz.

    Rabbim muvaffak eylesin...

    YanıtlaSil
  2. Hoş bulduk güzel insan... Tavsiyelerini dikkate alacağımdan emin olabilirsin :) Amin

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun.

    Görünenden çok fazlası aslında hayat, bizimki perde arkasında dedikodu diyor ya Ömer hayyam işte öyle.

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldiniz. Bloğunuz HAYIRLI olsun. Çok güzel bir giriş yapmışsın. Tebrik ederim. Bloğunu takip ettim maksat blog dostlarımız artsın.

    "Blogger da daimi olmak"
    adındaki paylaştığım yazının altındaki yorumlara göz at istersen yolun başında iken tecrübeli kişilerin görüşlerinden faydalanmanı öneririm. Bloğunda ana sayfada sağda en çok okunan diye geçiyor.

    Umarım başarılı bir bloğun olur ve umduğunu bulursun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum. Çok teşekkür ederim. Bahsettiğin yazının yorumlarını birkaç gün önce inceledim ve daha önce de düşündüğüm gibi birkaç teknik bilgi haricinde yine işin yazarda bittiği kanaatine vardım :)

      Bu mahallede olmaya karar verdiğim gün herkesin tavsiyelerini dikkate alacağım diye kendime söz vermiştim, iyi dileklerin için çok teşekkürler.

      Sil
  5. Selamün Aleyküm! Blog Dünyası'na Hoşgeldiniz!
    Uzun soluklu ve güzel yayınlar içeren bir sayfa olması dileği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykümselam. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Hoşbuldum :)

      Sil
  6. geç gelen adalet , adalet değildir ama, geç gelen merhabalar kabul görebilir belki. blog camiasının en yazma fakiri ve en tembeli biri olarak hoş geldin diyeyim. taaa aylar sonra. haha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne gelirse dosttan gelsin düsturuna uyarak bizde hoş bulduk diyelim :))

      Sil
  7. Merhabalar.
    Merhum Süleyman Çelebi'nin Mevlidi Şerifinde de ilk dizeler : "Allah adın zikredelim evvela /Vacib oldur cümle işte her kula" şeklinde başlar. Siz de söze Allah'ın adını zikrederek başlamışsınız, ne güzel! Blog dünyasına hoş geldiniz. Dünya bir penceredir, her gelen bakar geçer.
    Ruhlarımızın kalü bela'da toplandığı vakitte ruhlarla ilgili tespit de gerçekten çok ilginç. Neden olmasın, belki de gerçekten öyledir. Doğrusunu Cenab-ı Hakk bilir.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıcakla ve esen kalın. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  8. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Süleyman Çelebi'ye rahmet olsun, o anları sanki yaşarmışçasına yazmış Mevlid-i Şerifi...

    YanıtlaSil