Ebabil Beklerken

Masum çocukların hastanede melek olduğu bir gecenin sabahında edebi birşeyler yazmak kuru lakırdıdan başka birşey olmayacak.

     "Dünya hassas kalpler için cehennem yeridir" sözünü iliklerime kadar hissettiğim zamanlardan bir tanesi. Çünkü henüz yolun yarısı bitmiş diyen şairin yaşlarındayken bile sayfalar dolusu hüzün ve acı doldurduk ömür defterine. "Herşey ben yaşarken oldu" diyor ya başka bi şair evet hepsi de biz yaşarken oldu. 

        Savaşmanın bile bir ahlakı olduğunu öğreten Sevgili Rehberimizin (sav) ümmetinin masumlarına reva görülen bu zulüm karşısında, ebabil bekleyen Mesih bekleyen bizler yani ümmetin konfor alanından çıkmak istemeyenleri, yani sosyal medyada birkaç gönderi ile savaşı kınayanlar, yani sohbet ortamında mücahitlik naraları atanlar, yani bizim iç meselemiz değil diyenler, yanıbaşındaki vahşete tek kelime edemeyen siyasiler, yani bize dokunmayan yılanı bin yıl yaşatanlar yani bizler yani hepimiz.. şimdi göğüs kafesimizde olanca ağırlığıyla gazze, kulağımızda olanca sesiyle feryatlar, dimağımızda olanca ağırlıyla Filistin. 

Özgür Filistin ...

Tutsak Filistin...

Özgürleşemeyen Filistin...

Belki de en çok biz tutsak ettik onu umursamaz tavırlarımızla, en çok biz görmezden geldik en çok biz kulaklarımızı tıkadık. Küçük bir parmak hareketi ile videoları atladık bakamadık, kumandanın kapat tuşu da çok isimize yaradı bu aralar tabi çünkü çok hassas kalplerimiz dayanmazdı. Ben çok üzülüyorum böyle şeylere dedik. Üzüldük geçtik. Geçtik ancak hiçbirşey geçmedi

         Gazze semalarından bombalardan çok bizim miskinliğimiz yağdı, bizim yok saymalarımız belki de daha çok yaraladı ancak biz teröristler yaptı dedik. Bizim umursamazlığımız kilit vurdu kapılara biz düşman yolları kapadı dedik. Bizden ümidi kesmemişlerdi henüz elektrikleri kesilmeden önce. 

          Silkelenip toparlanacaz elbet bir süre gülmeyecez , çocuğumuza doğum gününde mum üflettirmeyecez oradaki yavrularımız aklımıza gelecek düğün eğlence vs ortamlarına da girmekten imtina edeceğiz, birkaç gece uyumakta zorlanacağız ta ki ölenin öldüğüyle kalacağı Filistin'in haber servislerinde ana gündem başlığı olmayacağına dek. Sonra daha çok iyi olacağız hassas kalplerimizin dayanmadığı görüntüler önümüze düşmeyecek.

         "İnsan nisyan ile maluldur" demişti Muallim Naci, bu unutkanlığımız düşmanımızın en büyük silahı oldu. Bizdeki bu atalet onların cesaret kaynağı oldu. 

     Artık hepimizin kendi payına çıkaracağı dersler var. Bunlardan tam not ile geçmek boynumuzun borcu, şehitlerimizin vasiyetidir. Beklediğin ebabillerden biri de sensin sakın unutma!


15 yorum:

  1. Ne söylesek az orası bir dehşet videoya resimlere bakamazken o insanlar kaderlerine terk edildiler.. Allah bir yere azabını indirmeden önce oradaki peygamberini çıkarır sevdiklerimi çıkarır sonra oraya azap eder.. Ama Mescidi Aksa orada mübarek belde orası azap nasıl iner nedir bilmem ama virüs salgın hastalık Allah intikamını bı şekilde alır.. Bizler de imkanlarımızı imtihanını veriyoruz tarafımıza belli ederek ibadet dualarimizla kimler geçecek bakalım göreceğiz... Filistinliler cenneti âlâyi kazandıkları kesin bakalım biz hangi mevkide onları izleyeceğiz cennet mi cehennem mi?

    YanıtlaSil
  2. İman imtihanı imkan olarak klavyeden çıkmış düzelteyim dedim..

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda söylenecek tüm sözler beyhude kalır. İçimiz asla rahata ermemeli, ağlayarak, üzülerek bir nebze olsun vicdanımızı rahatlatmamalıyız. Saldırı Filistin'e değil sana, bana, islama...

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten hiçbir devlet hiçbirşey yapmıyor. Oturup seyirci kalıyorlar ya deliriyor insan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef... İslam'ı camiye, namazı kapalı duvarlar ardına, söylemeye dilim varmıyor ama Allah'ı iki dudağımızın arkasına saklamakla yetindiğimiz veya yetindirilmeye alıştırıldığımız için oluyor bu işler. Halbuki biz hakiki müslüman olmaya gayret etsek, ne Selahaddin Eyyubi der hayıflanırız, ne de ebabilleri bekler kendimizi avuturuz...

      Sil
  5. Beklediğin ebabillerden biri de sensin sakın unutma! İşte bu bilinç lazım bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu bilinç için de masivadan arınmamız lazım…

      Sil
  6. Şu durumda nefisleri temize çıkartmak yerine hesaba çekmemiz şart.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    İçinde bulunduğumuz son savaş herkes için bir şoktur. Mutlaka müdahale edilmesi ve gündemde kalması gereken terörist metotlarla süren savaştır. Ölenler sivillerdir, çocuklardır. İsrail katliam yapmak için bahaneye ihtiyaç duymaz, ama bahane bulduğunda gaddarlığını bin misli artırır.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Her şeyden önce müslümanlar olarak, içimizdeki savaşı kazandığımız an dünya üzerinde hiç savaş olmayacaktır kanaatindeyim.

      Sil
  8. Konfor alanımızdan çıkmıyoruz, çıkamıyoruz. Ölen masumlar için göz yaşı döküp de duâ bile edemiyoruz. Bence burada ayrılıyor hakiki Müslüman ile münafık. Münâfık ağır bir tabir oldu belki ama bunca umarsızlığın başka bir adı var mı bilemedim. :(

    YanıtlaSil
  9. Yorumun için teşekkürler üstad. Haklısın, gözyaşı döküp dua etsek hemen rahatlayıveriyoruz, sanki oradaki zulüm bitmiş gibi... Hatta ve hatta seccadeden kalkınca hemen dizilere, çay çerez, çekirdeğe koşuyoruz. Böylesi bir dua ne kadar samimi olabilir?

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.
    Dualarımız fiili olmadıkça kabul görüleceğine ihtimal vermiyorum. Dularımız samimi olmakla birlikte aynı zamanda fiili olmalı. Aksi halde, dualarımız havada asılı kalır.

    1947 yılından beri Arap-İsrail çatışmalarında hep İsrail kazanmış ve kazançlı çıkmıştır. Oysa Yüce Allah, bir zamanlar alemlere üstün kıldığı İsrailoğullarını tekrar lanetlemiştir...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  11. bu dünyada bu tür olaylar hiç bitmeyecek herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz ebabil beklemedikçe, biz ebabil olduğumuz zaman bitecek...

      Sil